Fotopia Collective

WELCOME TO
FOTOPIA COLLECTIVE

Fotopia este o asociație înființată cu scopul de a organiza un cadru adecvat pentru asocierea, reprezentarea şi promovarea realizatorilor de fotografie documentară prin activităţi specifice domeniului artelor vizuale şi mass-media.

Promovăm și susținem excelența și inovația în domeniul fotografiei documentare prin organizarea, realizarea și participarea la expoziţii, proiecţii fotografice, festivaluri şi concursuri de fotografie la nivel local, naţional şi internaţional, precum şi alte evenimente sau activităţi curatoriale.

Urmărim colaborări cu instituţii cu afinităţi comune, naționale și internaționale, în vederea creșterii gradului de implicare și informare a publicului larg în raport cu fotografia documentară în Cluj și, implicit, România.

Călin Ilea

Calin Ilea

A publicat fotografii și proiecte fotografice în ziare și reviste din ţară și din străinătate: Pro Sport, Evenimentul Zilei, Capital, Unica, Columbia Missourian dar a colaborat și cu agenţia de presă Mediafax Foto. În prezent este coordonator al departamentului foto al Untold festival și realizeză atât proiecte documentare cât și fotografie de eveniment sau comercială.

Loránd Vakarcs

Vakarcs Lorand

Din 2014 este fotograf la revista Sinteza, iar înainte a lucrat la ziarele: Clujeanul, Adevărul, Gazeta Sporturilor și a colaborat cu agenţii de fotografie de presă. Se definește ca fotograf documentarist fine art și urmărește din 2010 schimbarea și decăderea industriei moștenite din perioada comunistă, în paralel cu peisajul și oamenii din satele izolate din România.

Radu Zinca

Lucrează ca operator imagine de mai bine de 7 ani în echipe de corespondenți ale unor televiziuni naționale. Pe lânga partea de video, realizează și fotografie de peisaj pe cele mai inalte vârfuri din țară încercând să surprindă răsaritul de pe toate vârfurile de peste 2500m din țară.